Even voorstellen: 

 

mijn naam is Ine Fortgens en ik ben geboren in 1967. Ik heb drie kinderen, een hond en een kat. 

Mijn interesse in het leren masseren ontstond doordat ik het zelf zo fijn vond om gemasseerd te worden en ik er baat bij had dat de spierpijn na het sporten snel verdween.

Mijn eerste ervaring in de massage was de babymassage toen mijn kinderen dus nog heel klein waren. Door deze zachte massage op het babyhuidje hebben de kinderen zich leren ontspannen en nog steeds genieten zij erg van massage.

 

Mijn opleiding tot masseur is begonnen in Den Helder waar ik de basisopleiding voor Shiatsumassage heb gevolgt, dit is een drukpuntenmassage die inwerkt op de meridianen van het lichaam.

Ook in Den Helder was de basisopleiding voor de  Ayurvedische massage. Dit is een zachte massage en  wordt gegeven met veel olie.  

Een cursus hotstone  in Eemnes volgde. Een geweldig leuke dag. Hier ervaarde ik echter dat ik niet genoeg kennis had van de spieren in ons lichaam. Dat had tot logisch gevolg een opleiding sportmassage.

 

sportmassage

De theorie over de menselijke anatomie en het bewegingsapparaat. Eerste Hulp bij Sportongelukken, Sportverzorging, reanimatie en AED, taping en natuurlijk de Sportmassage. 

Sportmassage is een complex van handgrepen met het doel de lichamelijke conditie op peil te houden, te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of zo min mogelijk te voelen.  

met de kennis van het behaalde diploma voor sportmassage wederom naar Eemnes voor een opleiding tot Hotstone Massage Master

 

Hotstone

het masseren m.b.v warm gestookte basalt stenen, teneinde de doorbloeding van de spieren te bevorderen zodat deze zichzelf kunnen zuiveren.  Spieren vinden warmte heerlijk, ze raken er goed door doorbloed.

 

Nog voor het behalen van mijn diploma voor  sportmassage en -verzorging heb ik mij mogen aansluiten bij wielerteam Olbers & IJlstra uit Hippolytushoef om het team te masseren en verzorgen tijdens de Rabomeertour en de Tour de Lassale. 

Bij een sauna bezoek bij Sauna Suomi in Hoorn bleek daar een vacature te zijn voor een sportmasseur en na een gesprek heb ik daar een jaar lang met plezier gewerkt. 

Omdat er in Den Helder ook een sauna is ben ik hier ook eens gaan informeren en hebben we een team opgezet.